Forsvarsadvokat Morten Kamp

Betinget frakendelse af kørekort med promille på 1,84

Den 240217 – retten i Odense:

 

Frifindelse for vidnetrusler – retten i Odense.

Min klient var tiltalt for at have truet et vidne efter en civil retssag. Der var under sagen uenighed mellem parterne og nogle vidner om, hvad der præcist blev sagt efter sagen og hvad baggrunden for ordvekslingen var.

 

Anklageren mente at der var ført bevis for vidnetrusler og påstod 60 dages fængsel. Alle rettens medlemmer var enige med mig i, at der var en sådan usikkerhed om ordlyden af forløbet at der skete frifindelse.

 

Frifindelse for ubetinget frakendelse og alene betinget frakendelse for kørsel med en alkoholpromille på 1,84 – Retten i Odense den 18. januar 2017

 

Min klient blev fundet skyldig i at føre motordrevet køretøj med en alkoholpromille på 1,84. Anklageren nedlagde påstand om, at klienten skulle frakendelse retten til at føre motordrevet køretøj i 3 år, sådan som det er fast praksis, hvis promille er over 1,20.

 

Dommeren var enig med mig i, at der var specielle omstændigheder, således at sagen kunne afgøres med en betinget frakendelse. Klienten kunne derfor beholde kørekortet, hvilket havde stor betydning for hans læreplads.

 

Jeg anførte under sagen blandet andet, at der var tale om er specielt køretøj i form af et arbejdsredskab, der kun kunne køre ganske langsomt og at turen havde være ganske kort.

Dommeren var enig heri.