Forsvarsadvokat Søren Beckermann

Frifundet for hjemmerøveri ved Retten i Aalborg

Forsvarsadvokat Søren Beckermanns klient var tiltalt for, sammen med 3 andre gerningsmænd, at have indfundet sig i en lejlighed, og overfaldet lejlighedens indehaver ved at slå ham adskillige gange, sparket ham flere gange og frarøvet ham en computer samt 6.000 kr.

Der var enighed om, lejlighedens indehaver havde været udsat for vold, og at én af de 4 gerningsmænd havde taget computeren, samt nogle kontanter med fra lejligheden.

Forsvarsadvokat Søren Beckermanns klient var ankommet til lejligheden sammen med de tre andre, og han havde befundet sig i lejligheden under hele forløbet. Han havde herefter forladt lejligheden sammen med de tre øvrige.

Retten Aalborg fandt det dog ikke bevist, at forsvarsadvokat Søren Beckermanns klient var skyldig i medvirken til røveri, idet det ikke var bevist, at Beckermanns klient hverken havde taget noget med fra lejligheden, deltaget i volden eller på anden måde medvirket til røveri.

To af de andre tiltalte blev dømt for vold og tyveri, men det blev forsvarsadvokat Søren Beckermanns klient også frifundet for.

Da advokat Beckermanns klient  jo var blevet frifundet for alle anklager, skulle statskassen betale sagens omkostninger.